Stackars bakåtsträvare...

IPRED-debatten går varm över Sveriges långa land.. 

I en artikel på aftonbladet idag http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3759246.ab skriver en samling svenska artister att de blir "bestulna" av oss miljoner fruktansvärda moralbefriade svin till medborgare. Att de förlorar sin inkomst på grund av oss. 

De skriver att de stödjer förslaget på den så kallade IPRED-lagen, som innebär att privata bolag med upphovsrätt till musik och film skall kunna kräva internetleverantörerna på privatpersoners IP-adress för att senare kunna få tag i personuppgifterna på ägaren till IP-adressen bara de har en "misstanke" (!) om att fildelning har skett. 
Därefter går bolaget till domstol och kräver privatpersonen på "en skälig" summa i skadestånd.På oerhört lösa grunder. 

Detta liknar rena maffiametoder! Utpressning! Och polisen är inte ens inblandad! 
Har man ett öppet nätverk kan det dessutom lika gärna vara din granne som laddat ner, men det är du som blir stämd. För det är din IP-adress.. 

Sedan läser man vilka "superstjärnor" det är som skrivit på, och jag undrar hur många som på senaste tio åren köpt en skiva med exempelvis Niklas Strömstedt? Gör han ens musik längre? 
Vem har hört något från Eva Dahlgren sedan tidigt nittiotal? 

Ännu ett krampaktigt försök från en döende bransch att ställa fram döende artister och få oss att må dåligt. Det finns ingen lösning i att kriminalisera halva Sveriges befolkning! Skivor och filmer är alltför dyra, branschen har grävt sin egen grav och blundar likt de gjort i flera år inför den nya teknikens fördelar.Hur svårt skall det vara att distribuera upphovsrättsskyddat material via internet mot exempelvis att användarna betalar en licens eller lägger en valfri summa som går till artisten själv utan mellanhänder? 
Bandet Radiohead är en föregångare i och med släppet av sin senaste skiva "In Rainbows", de lade ut den på internet och man kunde ladda ner den gratis men man hade möjligheten att lägga en valfri summa till artisten. Inga mellanhänder. 

Folk vill göra rätt för sig i Sverige. Vi tycker det är en självklarhet att duktiga artister skall få betalt för sina alster, vi vill stödja musik och film som vi tycker om. 

Vad vi inte vill är att betala skivbolagens höga överpriser och bakåtsträvande tänk. 
Vi vill inte betala 150 kronor för en CD-skiva, eller 200 kronor för en DVD! 
Vi vill betala artisterna, skaparna, regissörerna, skådespelarna, författarna. 

Snälla söta Regeringen, se inte era medborgare som snikna tjuvar och sluta att böja era fega ryggar inför storbolagens lobbyverksamhet.

Kommentarer
Postat av: mia

kan bara hålla med! nicka

2008-11-23 @ 19:16:21
URL: http://miaminipie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0